Recensie van “Cyriel” op BoekieWoogie


Cyriel is een schitterend boek dat iedereen zou moeten lezen om meer maatschappelijk bewustzijn rond ouderenzorg te verkrijgen.’

De sfeer in Cyriel is rauw, realistisch en kritisch. Tegelijkertijd komt ook naar voren hoe belangrijk het is om lief te hebben en jezelf geliefd te weten. Hoe belangrijk het ook is om je eigen ‘zijn’ te kunnen behouden, om gerespecteerd te worden voor wie je altijd was. Om niet bekeken te worden als een ‘object’ en een ‘last’.
Hoewel Eline Trenson soms hard is voor het personeel van de zorginstelling, komt ook de onmacht van het zorgpersoneel duidelijk aan bod. Het tekort aan personeel en financiële middelen heeft als gevolg dat er een gebrek aan tijd en middelen is om de bejaarden meer als mensen te kunnen behandelen en hen die aandacht te geven die ze verdienen.
— Marita

Eline Trenson heeft in Cyriel op een harde, confronterende en tegelijkertijd aangrijpende wijze geschreven hoe Cyriel het leven in een zorgcentrum ervaart. Hoewel het verhaal zich zowel in het heden als in het verleden afspeelt en er bovendien vrij veel personages in voor komen, is het boek heel vlot leesbaar.
— Marita

Lees verder >